18 Mart 2016 Cuma

Yapının Tasarımı ve İhtiyaç Programı Yapılması

Yapının Tasarımı

YAPININ TASARIMI

Her türlü yapının inşaatına girişilmeden önce, bazı önemli ön çalışmaların yapılması gerekir.
Bu zorunlu çalışmaları 4 grupta toplayabiliriz.
- İhtiyaç programı yapılması​​
- Uygun arsa ya da arazi alınması veya mevcut arsa veya arazinin uygunluğunun irdelenmesi,
- Yapının projelendirilmesi,
- İnşaat (ihale) dosyasının hazırlanması.

 

İhtiyaç programı yapılması

Konut yapımında, ihtiyaç programı tespiti zor bir iş değildir. 
Konut inşa ettirmek isteyen insan, evvelce yaşadığı ve gördüğü evlerin durumundan esinlenerek hayalindeki yuvasını şekillendirir.
GN İNŞAAT’ a danışarak inşaat maliyetini öğrenir.
Maddi olanakları dikkate alır. 
Oturma odasını, yatak odalarını, banyo ve mutfağının büyüklük ve konforunu tespit ederek ihtiyaç programını belirlemiş olur.
İnşaat işi, bina olsun, alt yapı olsun, büyüdükçe ihtiyaç programı konusu önem kazanır.

Öncelikle
Ne için?
Neyin?
Nasıl?
Kaça?
Yapılacağını doğru hesaplamak gerekir.
Yapı büyüdükçe gereksinimlerle etkenler ve veriler çoğalır. Bunların gerçekçi ve doğru olarak belirlenmesi çok önemlidir.
Bu çalışmalar sırasında, maliyet tahminlerinin de doğru bir şekilde dikkate alınmasına, program yapılırken gereksinim – maliyet dengesinin rasyonel (hesaplı- tutarlı) bir şekilde hesaplanmasına özen gösterilmelidir.
İhtiyaçlar belirlenirken bu konulara hazırlanmış olan standartlardan yararlanmalıdır. Ayrıca pek çok ihtiyacın zamanla değişeceği de unutulmamalıdır.
İnşaat kararını verecek kişi veya kuruluşun; ihtiyaçların belirli bir zaman dilimi içerisinde geçerli olacağını dikkate almaları, ihtiyaç programlarını bu şekilde şekillendirmesi gereklidir.
İhtiyaç programı yapılırken bazı maliyet unsurları önemsenmez. Talepler abartılır. Bazen de tersi olur. Mali olanakların az olması nedeniyle, gereksinimler küçümsenir, kısıtlı tutulur. Her iki halde daha inşaat bitmeden hatalı tutum ortaya çıkar. Ya inşaat bitmeden para biter veya inşaat devam ederken, ihtiyacın karşılanamayacağı anlaşılır. Projeler değiştirilir. İlaveler yapılır. Bu gibi hatalarla ve olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak için profesyonel ve deneyimli ekip kadrosuyla GN İNŞAAT her an hizmetinizde.

Sizde GN İNŞAAT Kalitesiyle Kentsel Dönüşümde A+ Teknolojik Yapılara Sahip Olmak İstiyorsanız 444 46 97 Arayın, Size Uygun En Avantajlı Tekliflerimizi Sunalım.



18.03.2016



KAYNAK : www.gninsaat.com.tr

Etiketler : yapitasarimgereksiniminşaatmaliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder