7 Mart 2016 Pazartesi

İnşaat Sektöründe Çalışma Süreleri Kısaldı Maaşlar Arttı| GN İNŞAAT

Şantiyelerde geçirilen saat aralıkları azaldı

Havaların ısınmasıyla inşaat sektörü sezona hızlı bir giriş yaptı.
Sektörde maaşlar artı ve çalışma süreleri kısaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı dördüncü çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı. Kurumun raporuna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 oranında azaldı. 
Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,9 oranında azalırken, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8,3 oranında azaldı.
Şantiyelerde geçirilen saat aralıkları azaldı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında azaldı. 
Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,6 oranında azalırken, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,6 oranında azaldı.
İnşaat sektöründe maaşlar artıyor 
Endekse göre çalışılan zaman oranı azalırken maaşlarda ise artış yaşandı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 oranında arttı. 
Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,5 oranında artarken, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3,4 oranında arttı.


İstihdam seviyesi korundu
Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu'nda TÜİK'ten alınan verilere göre inşaat sektöründe büyüme yavaşlamasına rağmen istihdam artışı sürdü.
2015 Eylül ayında 2,04 milyon kişiyle tarihin en yüksek seviyesi yakalandı.

04.03.2016




Etiketler : İnşaat sektörümaaşlar artıyorçalışma süresi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder