7 Mart 2016 Pazartesi

Multi Konfor Bina Nedir?

Multi Konfor Binalar

Multi Konfor Bina Nedir?

İlk olarak multi konfor bina kavramı pasif ev kavramından türemiştir ve biyoiklimsel tasarımlardır.
Yüksek enerji tasarrufu ve maksimum ısı konforu sağlar.
Yaşam kalitesi, kaliteli ortam havası, yangın ve güvenlik hizmetini sunar.
Hem iç mekânda hem de dış mekânda esnek ve estetik tasarım sunar.

Pasif Ev Nedir?
Pasif bina yani pasif ev denilince akla ilk işlevsel özellikleri olmayan ya da yetersiz olan, çok fazla enerji tüketen, yalıtımsız ev akla gelebilir. Fakat pasif ev bu kavramlardan çok uzak hatta tam tersi zıt bir yapı kavramıdır.
Pasif evler çok iyi yalıtılmış, yıllık ısıtma ihtiyacı çok düşük yani 15 kWh/m² geçmeyen yapılardır. Geleneksel ısıtma sistemlerine gerek duymayan binalardır. Bir nevi kendi kendini ısıtabilen yapılarda denilebilir. Bu tarz yapılar klasik ya da modern tasarımlı ahşap, tuğla, betonarme sistemlerle yapılmış, konut, ofis binası, okul, jimnastik salonu vb. pek çok değişik amaca hizmet etmek için tasarlanmış olabilir. Yeni yapılarda yapılabildiği gibi yenilenecek projelerde de uygulanabilir. 

Multi Konfor Bina’nın avantajları nelerdir
En önemli avantajı kullanıcılara konfor sağlamasıdır. Binanın tüm yüzeyindeki sıcaklıklar birbirine yakın veya aynı sıcaklıktadır. Dolayısıyla ısısal farklılıktan dolayı hava akımı olmaz. Mekanik havalandırma sistemiyle bina içerisinde iyi hava kalitesi elde edilir.
Enerji kullanım ihtiyacı 15kWh/m² ile sınırlandırıldığından %90’a varan tasarruf sağlar.
Enerji kullanımının azaldığı oranda CO2 salımları da azalır.
%90’a varan tasarruflar sayesinde bütçenize katkıda bulunur.

Temiz havanın sürekliliği Multi Konfor Bina’da nasıl sağlanır?
İç ortam hava kalitesini sağlayabilmek için bütün yapılarda havalandırma yapılmalıdır.
Konvansiyonel yapılarda pencereleri açarak yapılan doğal havalandırma; nem, karbondioksit, uçucu organikler, radon gibi zararlı etmenleri içerir ve hijyenik değildir.
Bununla birlikte temiz hava girişini kısıtlamak da çözüm değildir. Enerji etkinliği ve hijyen için doğal yöntemler yerine havalandırma sistemi gerekmektedir.

Multi Konfor Evi, bir kazan dairesine ihtiyaç duymaz. Buzdolabı büyüklüğünde kompakt havalandırma birimiyle tüm odalar için düzenli temiz hava sağlama konusunda tam anlamıyla yeterli bir performans sunar.

 Nasıl çalışmaktadır?
Merkezi birim bünyesinde ısı değiştirici, vantilatörler, filtreler ve – eğer istenirse – önden hava ısıtıcı, hava soğutucu ve hava nemlendirici ya da kurutucuyu bulundurur.
Mutfak, banyo ve tuvaletteki kötü hava dışarıya verilen hava sistemi ile atılır. Kötü hava dışarıya yönlendirilmeden önce sıcaklığını ısı değiştiriciye bırakır. Bunun sonucunda içeriye giren temiz havayı ısıtarak oda sıcaklığına yakın bir ısıya ulaştırır.
Günümüzde ısının geri kazanımı % 90 oranlarına kadar mümkün olmaktadır.
Şunu da hatırlatmakta fayda var.
  İyi bir yalıtım büyük fark yaratır.

GN İNŞAAT® ve GNYAPI® Ayrıcalıklarından hemen faydalanmak istiyorsanız . Hemen 444 46 97 'den arayın, uzman ekip kadromuzla size en uygun ve en avantajlı teklifleri sunalım...

26.02.2016




Etiketler : Multi KonforPasif Ev%90 Tasarruf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder