22 Şubat 2016 Pazartesi

AKILLI EV SİSTEMLERİ NEDİR ? NASIL ÇALIŞIR ? - 22.02.2016

Akıllı Ev Otomasyonu

AKILLI EV SİSTEMLERİ

     Akıllı ev, ev teknolojileri endüstrinin birçok alanında kullanılan kontrol sistemlerinin gündelik hayata uyarlanması; ev otomasyonu da, bu teknolojilerin kişiye özel ihtiyaç ve isteklerine uygulanmasıdır. 
Akıllı ev tanımı, bütün bu teknolojiler sayesinde ev sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen, onların hayatlarını kolaylaştıran ve daha güvenli daha konforlu ve daha tasarruflu bir yaşam sunan evler için kullanılmaktadır.
Akıllı evler, otomatik fonksiyonları ve sistemleri kullanıcı tarafından uzaktan kontrol edilebilen yapılardır.

Akıllı Ev Nedir?

       Akıllı ev sistemleri geliştirilirken göz önünde bulundurulan temel unsurlardan biri, bu sistemlerin kişisel akıllı cihazlarla (akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, akıllı saatler vb.) tam uyumlu olarak çalışabilmeleridir.
Akıllı ev otomasyonuna geçilmesinin en büyük nedenlerinden biri de verimliliğini arttırmak ve enerji tasarrufu sağlamaktır.
Normal bir ailenin enerji giderlerinin arttıran ve gereksiz enerji tüketimine neden olan en büyük etkenler;
-         Evin kullanılmayan bölgelerinin ısıtılması,
-         Gereksiz yere açık bırakılan ışıklar,
-         Yüksek seviyede çalışan ısıtma ve soğutma sistemleri
-         Açık bırakılan cihazlar,
-         Gün ışığından gerektiği kadar yararlanamama vb. durumlardır.

Isıtma sistemlerinin ve elektrik sistemlerinin bu otomasyonla denetlenmesi bir evin;
-          Isı enerjisini %10 ile %30 arası tasarrufunu sağlar,
-          Gereksiz ışıkların otomatik söndürülmesi,
-          Yakılan ışıkların %90 parlaklıkta yakılması,
-          Cihazların ucuz tarifeye göre programlanıp otomatik devreye girmesi ile elektrik enerjisi tüketimini %30’a varan oranda azaltılabilir.

Akıllı Ev Sistemleri


       Konfor sağlanmasındaki mantık ise, kişiye gereksiz yere zaman kaybettiren işlerin bu otomasyon sayesinde otomatik olarak yerine getirilmesi ve normal koşullarda kullanıcı tarafından gerçekleştirilmeyecek işlemlerin yerine getirilmesidir.
Akıllı evlerin en büyük kolaylığı, ev otomasyon sistemlerinin birçok komutu arka arkaya yerine getirmek suretiyle gerçekleştirdiği “senaryolandırma” seçeneğini sağlamasıdır. Bu sisteme örnek verecek olursak,
-          Tüm perdelerin kapatılması,
-          Işıkların kısılması,
-          Alarmın otomatik devreye girmesi,
-          Televizyonun 20 dk. sonra kapatılması,
-          Oda sıcaklığının istediğiniz sıcaklıkta otomatik olarak ayarlanması,
-          Hareket algılayıcılar sayesinde kapıların otomatik açılıp kapanması vb.
Akıllı evin sağlayacağı bir güvenlik klasik alarm sistemlerine kıyasla en büyük avantajı hırsızlık, yangın veya su baskını gibi olayların gerçekleşmeden önlenebilmesidir. Komşunuzdan çıkan bir yangını sensörler sayesinde size uyarı verilmektedir.
Tatilde iken eve yaklaşan birisi olduğunda senaryolar yardımı ile ışıklar, müzik seti veya TV gibi cihazlar otomatik aktif olarak evin dolu olduğu izlenimini verebilir ve hırsızlık olayını önleyebilir ve sizi sms veya telefon ile arayabilir.




Etiketler : Akıllı evTeknolojik yapıEv otomasyonu

Kaynak : https://www.gninsaat.com.tr/akilli-ev-sistemleri-akilli-ev-nedir-nasil-calisir

Adım Adım İstanbul Kentsel Dönüşüm 2016

Adım Adım Kentsel Dönüşüm

Adım Adım İstanbul Kentsel Dönüşüm

Yıpranmış, depreme karşı dayanıksız ve modern yaşam standartlarına uyum göstermeyen evlerinizin yaşanılabilir, depreme dayanıklı, sosyal donatılara, otoparka ve yeşil alanlara sahip kaliteli yaşam alanlarına dönüştürme sürecinin başarıyla tamamlanabilmesi için GN İNŞAAT kentsel dönüşüm yasası kapsamında, adım adım kentsel dönüşüm sürecini sizin için yerine getiriyor.
Kentsel Dönüşümde müteahhit firmaya karar verirken dikkat etmeniz gereken önemli kriterlerden biri de müteahhit firmanın bu adımları sizin adınıza yürütüp yürütmeyeceği olmalıdır.
GN İNŞAAT, temin edilecek vekaletname, muvafakatname ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin imzalanması ile birlikte kentsel dönüşümün tüm adımlarını sizin yerinize takip ederek tüm Belediye ve Tapu işlemlerini sizin adınıza üstlenir. 
Yapılması ve uyulması gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz.
1.ADIM:
Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ne başvurularak binanıza ait statik – mimari projelerin arşivden temini sağlanır. Bu adım ile birlikte binalara özel proje teklif çalışmaları gerçekleştirilerek kat maliklerine sunulur.
2.ADIM:
15 gün öncesinden apartman yönetimi tarafından kat maliklerine yapılacak resmi çağrı ile gerçekleştirilecek toplantı neticesinde kentsel dönüşüm kararı alınıp GN İNŞAAT ile sözleşme imzalanır.
Bina deprem risk raporunun alınabilmesi için binaya ait mevcut projeler, tapu senedi, Tapu Müdürlüğü’nden alınmış bağımsız bölüm listelerinin gösterildiği belge ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile gerekli işlemler başlatılır. Daire tapusu ya da kat mülkiyeti yok ise “Daireye Ait Hisseli Arsa Tapusu” aynı görevi görecektir.
3.ADIM:
Riskli yapı tespiti için lisanslı kuruluşlarla anlaşma yapılıp gerekli incelemeler gerçekleştirilerek binanız için deprem risk raporu hazırlanır.
4.ADIM:
Binanıza ait deprem risk raporu binanızın bağlı bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne en geç yedi gün içerisinde bir üst yazı ile sunulur.
5.ADIM:
Binanıza ait deprem risk raporu İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından incelenerek eksik bulunmaması durumunda onaylanır. Onaylanan raporlar ilgili Tapu Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirilir. İlgili Tapu Müdürlüğü’nce söz konusu yapı ile ilgili olarak tapu kütüğüne “riskli yapı” şerhi işlenir. Bu şerh yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, alım-satım yapılmaya devam edilebilir.
6.ADIM:
İlgili Tapu Müdürlüğü’nce tüm kat maliklerine tebligat tarihinden itibaren 60 gün içinde yapının yıktırılmasına dair resmi yazı ulaştırılır. 
7.ADIM:
Resmi yazının kat maliklerine tebliği ile 15 gün içerisinde ilgili Bakanlığa bağlı İl Müdürlüğünce düzenlenen rapor ile ilgili itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu adım ile teknik heyet incelemesi gerçekleştirilir.
8.ADIM:
Binanın riskli bulunması durumunda,  resmi yazının kat maliklerine tebliğinden sonra kat maliklerinin en az 2/3 tapu hisse çoğunluğu ile bina Ortak Karar Protokolü hazırlanıp imza altına alınır. Bu protokolde bahsi geçen binanın nasıl, ne zaman, ne şekilde, kime, hangi dağılımla yaptırılacağının kararının alınması gerekmektedir.
9.ADIM:
Binanıza ait Bina Ortak Karar Protokolü, bağlı bulunulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bilgi amaçlı olmak sureti ile bir dilekçe ile sunulur. Riskli yapının 60 günlük süre içinde anlaşma sağlanıp yıktırılmaması durumunda yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek 30 günden az olmak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur. Bu süre sonunda da riskli yapının yıktırılmaması halinde, yıktırma işlemi mahalli idarelerin iştiraki ile mülki amirler tarafından yapılır veya yaptırılır. Anlaşmaya katılmayan maliklerin arsa payları Bakanlıkça tespit edilen rayiç değer üzerinden açık arttırma ile satılır ya da hazineye tescil edilir.
10.ADIM:
Verilen süreler sonunda bina yıkımı gerçekleşir.
11.ADIM:
Tüm aşamaların tamamlanması ile birlikte inşaat ruhsat projeleri hazırlanarak bina yapım ruhsatı alınır ve  binanın yeniden inşaatına başlanır.
Yeni binanın inşaatına başlanılması ile birlikte yeni bina inşaatının her aşaması yapı denetim firmaları tarafından ve kentsel dönüşüm kredisi kullanmanız durumunda banka uzmanları tarafından denetlenir.
12.ADIM:
Kredi yardımı için Bakanlık ile anlaşma sağlayan bankalara, kira yardımı için ise İl Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması gerekmektedir. Kira yardımı 18 ay süresince ödenmektedir.
13.ADIM:
Yeni bina projesi tamamlandığında bağlı olunan Belediyeden iskanlı tapular alınır. İskanlı Tapu; bina inşaatının projeye uygun ilerlediği, eksiksiz tamamlandığı ve binanın depreme dayanıklı olduğu anlamına gelir ve ardından tapu devirleri gerçekleştirilir.

Sizde GN İNŞAAT Kalitesiyle Kentsel Dönüşümde A+ Teknolojik Yapılara Sahip Olmak İstiyorsanız 444 46 97 Arayın, Size Uygun En Avantajlı Tekliflerimizi Sunalım.





Etiketler : İstanbul Kentsel DönüşümKentsel Dönüşüm FirmalarıAdım Adım Kentsel Dönüşüm

Kaynak : https://www.gninsaat.com.tr/adim-adim-istanbul-kentsel-donusum

Kentsel Dönüşüm Firmaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler - 22.02.2016

Kentsel Dönüşüm Firmaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Kentsel Dönüşüm Firmaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ülkemizde kentsel dönüşüm sektörü günden güne büyümekte ve gelişmektedir. Bu gelişen ve büyüyen sektörde kentsel dönüşüm firmalarının da sayısı artmaktadır. Rekabeti yüksek düzeyde olan bu sektörde işini kaliteli ve düzgün yapan yapı firmaları genelde tercih edilmektedir.
Kentsel dönüşüm yapmak sıradan ve kesinlikle kolay bir iş değildir. Büyük, küçük her kentsel dönüşümde birileri çalışır ama doğru olan süreci iyi yönetmektir.
Kentsel dönüşüm firmalarının çalışanlara iş verip, işleri düzgün yönetmesi gereklidir. Kentesel Dönüşüm Yönetim işlerinin kendine özgü ilkeleri ve teknikleri vardır.
Her insan dayanıklı, güven veren ve estetik yapılarda yaşamak ister ama her kentsel dönüşüm firması yaptıkları işleriyle bu güveni sağlamayabilir. Bu tarz güven vermeyen firmalar genelde, maliyetten kaçarlar, kalitesiz uygulamalar gerçekleştirirler ve sağlıksız yapıları insanlara sunarlar.
İşini düzgün yapan, insanlara ve çevresine değer veren kentsel dönüşüm firmaları stratejik planlamasını iyi yapan firmalarıdır. Kentsel dönüşümde uygulanan stratejik planlama; yasalara uyum, neyin, ne zaman, nasıl yapılacağını belirleme, gereksinimleri belirleme, gereksinimlerin nasıl sağlanacağına karar verme, organizasyon, kordinasyon, izleme, irdeleme ve kontrole dayanmaktadır.  
GN İNŞAAT, insanlar için çok değerli olan yuvalarını, yasalara uygun, sağlam, estetik, sağlıklı,A sınıfı, çevreye uyumlu, kaliteli, konforlu yapmaya önem veren ve bunu misyon edinen bir Kentsel Dönüşüm firmasıdır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM FİRMALARI NASIL OLMALIDIR

gninşaat Yasalara ve kanunlara tam olarak uyan
gninşaat Amacından ve misyonundan sapmayan
gninşaat Karar ve uygulamalar için düzgün ekipler oluşturan
gninşaat Çağdaş kuralları benimseyen, iş ve hizmet kalitesi çok iyi derecede olan
gninşaat İş süreçlerini planlı ve programlı bir şekilde yöneten
gninşaat İnsan unsurunu elden bırakmayan ve çevresine duyarlı olan
gninşaat İş güvenliğine önem veren
gninşaat Bilgiye, teknolojiye ve araştırmaya önem veren
gninşaat Her iş ve hizmeti detaylı bir şekilde izleyen ve kontrolü elden bırakmayan
gninşaat Kentsel Dönüşüm firması uzman bir kadroya sahip olmalıdır
gninşaat Kullanılan her malzemeyi planlı yöneten ve koruma önlemlerinin tam olarak alan
gninşaat Sektördeki diğer kurum ve kuruluşlara iletişim ve dayanışma içinde olan
gninşaat Mali yapıları iş tamamlayabilecek güçte olan
gninşaat Gelişme, büyüme, farklılaşma, araştırma, yeniden yapılanma, uzmanlardan yararlanma konularını ihmal etmeyen

Size ve çevresine güven veren bir inşaat firması ile çalışmak isterseniz iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Sizde GN İNŞAAT Kalitesiyle Kentsel Dönüşümde A+ Teknolojik Yapılara Sahip Olmak İstiyorsanız 444 46 97 Arayın, Size Uygun En Avantajlı Tekliflerimizi Sunalım.




Etiketler : Kentsel Dönüşüm FirmalarıAkıllı ProjeA+ Yapı

21 Şubat 2016 Pazar

Ağaç Türleri ve Özellikleri - 22.02.2016

Ağaç Türleri ve Özellikleri  - İnşaat Sektöründe Ağaç Kullanımı


Ağaç Türleri

       Türkiye 2016 başlangıcı itibarıyla 22 milyon hektar orman ve ağaçlarla kaplı alana sahiptir. Ağaç türleri bakımından zengin olan Türkiye’de 76’sı ülkenize özgü 584 ağaç türü bulunmaktadır. İnşaat sektöründe de ağaç (odun) kullanımı oldukça fazladır.
       Bu ağaçların özgül kütleleri, mikroskobik yapıları, fiziksel, termik akustik, elektrik vb. özellikleri birbirinden farklıdır. Bu çeşitlilik sayesinde kullanıma en uygun ahşap türünü bulmak mümkündür.
Genel olarak Türkiye’de yetişen ve kereste olarak kullanılan ağaç türleri, iki grup altında toplanmıştır.
a)    İğne (ibreli) yapraklı ağaçlar
b)    Geniş (yayvan) yapraklı ağaçlar

a)    İğne yapraklı ağaçlar
        İğne yapraklı ağaçları, iğne biçimindedir. Bu ağaçlara yumuşak ağaçlarda denilmektedir. İğne yapraklılar, inşaatçılıkta doğrama, kalıp, iskele ve çatı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Genel olarak bu ağaç türleri şu şekilde sıralayabiliriz.
        1- Karaçam: Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişmektedir. Genellikle düzgün elyaflı, reçineli yapıya sahiptir. Yapı kerestesinde, en yaygın olarak kullanılmaktadır. Reçinesinden dolayı açık havada kullanılmaya uygundur. Ahşap yapılarda çam keresteler taşıyıcı eleman olarak kullanılmaya uygundur.
Genellikle doğrama, demir yolu traversi, yuvarlak kesitli olarak maden galeri direkleri, iskele dikmeleri olarak kullanılmaktadır.
     
       2- Sarıçam: Türkiye’de, kuzey-doğu Anadolu ve Kayseri-Pınarbaşı’nda yaygın olarak bulunmaktadır.
 Diğer çamlardan ayrıt edilebilir özelliği ise;
- Yalancı odunu geniş, sarı, kırmızımsı beyaz renktedir.
- Göbek odunu daha koyu renklerdedir.
- Yıllık halkaları, karaçama göre daha belirgindir.
- Parlak bol reçineli ve budaklıdır.

     3- Kızılçam: Genellikle Türkiye’de deniz sahillerinde yetişirler.
Fiziksel özellikleri:
- Kerestesi, kırmızımsı beyaz renktedir.
- Yıllık halkaları çok barizdir.
- Reçinesi bol olmasına rağmen hafif ve yumuşaktır.

Genellikle doğramacılıkta, ahşap evlerin taşıyıcı elemanlarında kullanılır. Açık hava etkilerine karşı, reçineli olmasından dolayı oldukça dayanıklıdır. Piyasada tahta, lata, çıta, azman, kadran kirişi olarak bulunur.

b)    Geniş yapraklı ağaçlar
Geniş yapraklı ağaçlar, genellikle mobilyacılıkta (kaplama veya iskelet) ve baltalık (odun) olarak kullanılırlar.

- Bu ağaçlar, genellikle sık ve sert dokulu liflere sahiptirler.
- Kışın yapraklarını döken ağaçlardır.
- Meşe, Kayın, Kestane, Kızılağaç, Kavak, Ihlamur, Akçaağaç, Dişbudak ağaçlarını örnek verebiliriz.
Yıldız Dağlarının eteklerinde meşe ve diş budak üst kısımlarında da kayın ağaçlarına rastlanır.
Orta ve Batı Karadeniz bölümlerinde kayın, akçaağaç, kestane, gürgen ve kızılağaç ağaçları bulunur.

İnşaatçılık alanında özel kapı (tarihi ve ibadet binalarının) yapımında ve parke işlerinde kullanılır.



Etiketler : Ağaç türleriOrmanlarAhşap

Kaynak: https://www.gninsaat.com.tr/agac-turleri-ve-ozellikleri

Agregada Bulunabilecek Zararlı Madde ve Taneler

Agregada Bulunan Zararlı Maddeler

Agregada Bulunabilecek Zararlı Madde ve Taneler

            Agrega içinde bulunabilen zararlı maddelerin bir kısmı, bağlayıcı maddenin ayrışmasına veya genişlemesine neden olur ve betonun parçalanmasına yol açar. Diğer bir kısmı ise, agrega ile çimento hamuru arasında kuvvetli bir aderansın oluşmasına engel olur ve beton dayanımı düşer.
            Şeker vb. maddeler, betonun prizini geciktirici etkisi yapar. Nitrat gibi tuzlar, donatının korozyonuna yol açan olumsuz etkiler meydana getirebilir.

            Agregalarda organik maddelerin bulunması:
Organik maddeler zayıf asit karakterindedirler. Agrega içerisindeki bitki artıkları ve humus gibi bazı organik maddeler çimentonun hidratasyon reaksiyonuna etki eden organik asitleri içerirler.
Agregalarda organik madde içeriği, basit bir asit-baz reaksiyonu ile denetlenir. Düşük Yoğunlaşmalı (konsantrasyonlu) Na OH (%3) eriyiği ile karıştırılan agrega, eriyik rengini 24 saat içinde değiştirir.
Bir süre sonra eriyiğin aldığı renge göre kullanım sonuçları çıkartılır. Organik maddelerin zararlı etkisi; organik maddelerin suyu iten (hidrofob) olması ve çimentoda hidrate kristallerin oluşmasına engel olması ile meydana gelir.
           
            Bu etkiler sonucunda;
Beton dayanımının çok fazla düşmesine neden olur.
Sertleşmesine zarar verir ve mukavemetinde azalmalar olur.
Agregalarda organik maddelerin fazla miktarda olması betonun prizini geciktirir.
Çiçeklenmeye ve korozyona neden olabilir.

Aşağıdaki tabloda Agregalarda Organik Maddelerin Referans Renkleri sıralanmıştır.
Eriyik Rengi
Organik Madde
Agreganın Kullanımı
Renksiz veya çok açık sarıHiç yok veya çok az varKaliteli beton üretiminde kullanılır
Safran sarısıAz miktarda varNormal işler için uygun
Belirgin KırmızıVarÖnemsiz İşlerde Kullanılabilir
Belirgin kahverengiÇok varKullanılmaz




Etiketler : Zararlı MaddeAgregaBeton priziorganik madde

KAYNAK :https://www.gninsaat.com.tr/agregada-bulunabilecek-zararli-madde-ve-taneler

Türkiye’de ki Plastik Sanayisi ve PVC’nin Üretimi

Türkiye'deki Plastik Sanayisi ve PVC Üretimi


Türkiye’de ki Plastik Sanayisi ve PVC’nin Üretimi

       Türkiye’de bugün plastik, tekstil, kauçuk, otomotiv, elektronik sanayilerinin ham madde olarak kullanıldığı 50’ye yakın petrokimyasal madde Yarımca ve Aliağa’daki PETKİM komplekslerinde üretilmektedir.

        PETKİM ve diğer sanayilerin bugünkü toplam üretim kapasitesi senede 4 milyon tonu aşmaktadır.
        PVC’ye diğer sentetik maddelerin üretimi, doğal bileşiklerin sanayilere veya halka satılan son ürün haline getirilmesi sırasında birçok değişik aşama içeren karmaşık bir Polietilen ve Polipropilen kablo kaplamaları PVC’ye alternatif olabilir. Fakat bu materyaller kendi kendilerine yangın söndürücü değillerdir ve kablo sertliğini yükseltirler.

        Sert PVC’nin borularda ve yapı sektöründe dolu malzemesi olarak alternatifleri ise beton, prosestir. Bu nedenle bir üretim sırasında ortaya çıkan ürünlerin başka bir üretimde kullanılabilmesi amacıyla Türkiye’deki PETKİM ve benzeri petrokimya kuruluşları gibi entegre tesisler kurulmuştur.

        Türkiye’deki plastik üreticisi PETKİM gibi petrokimya kuruluşlarının ana hammaddesi petroldür. 




Etiketler : PetkimPlastikSanayiPVC
Kaynak : https://www.gninsaat.com.tr/turkiye-de-plastik-sanayisi-ve-pvc-nin-uretimi

Riskli Yapı Tespit ve Yıkım Süreci - 22.02.2016

Adım Adım Riskli Yapı Süreci


Adım Adım Riskli Yapı Tespit veYıkım Süreci

Binaların yıkım süreci, riskli bina tespit raporunun kesinleşmesi ile başlar ve kat maliklerine 60 günden az olmamak kaydıyla yıkım süresi belirlenir. Yıkım yapılacak binanın üzerinde ipotek olması yıkıma engel değildir, bina yıkıldıktan sonra da ipotekler hisseler üzerinden devam edecektir.
Verilen bu süre zarfında binanın yıkılıp yıkılmadığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlükleri tarafından kontrol edilir. Belirlenen sürede, binanın yıktırılmadığı tespit edilirse, kat maliklerine, binayı yıktırmaları için 30 günden az olmamak kaydıyla ek bir süre ve bu süre içerisinde binanın yıktırılmaması durumunda idari makamlar tarafından yıkım işleminin yaptırılacağını belirten tebligat gönderilir.

Riskli Yapı Süreçleri
1) Vatandaşın Risk Tespiti Yaptırması
Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.
2) Riskli Tespit Edilen Binalar
Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.
3) Maliklere Tebligat Gönderimi
İlgili tapu müdürlüğünce, tapu kütüğüne işlenen belirtmeler, riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden itibaren onbeş gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki Müdürlüğe dilekçe ile itiraz edilebileceği, aksi takdirde tebligat tarihinden itibaren İdarece altmış günden az olmamak üzere belirlenen süre içinde yapının yıktırılması gerektiği de belirtilmek suretiyle, aynî ve şahsî hak sahiplerine tebliğ edilir ve yapılan bu tebligat Müdürlüğe bildirilir.
4) Riskli Yapı Tespitine İtiraz
Itirazlari inceleyecek olan teknik heyet, üniversitelerden bildirilen dört üye ile en az ikisi inşaat mühendisi olmak üzere, Bakanlik teşkilâtinda görev yapan üç üyenin istiraki ile teşkil edilir. Riskli yapı tespitinin, itiraz üzerine değişmesi halinde, durum aynı şekilde ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.
5) Riskli Yapıların Yıktırılması
Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir.
6) Yıkım Süreci Ve Kontrolü
Riskli yapıların altmış günlük süre içinde maliklerince yıktırılıp yıktırılmadığı, Müdürlükçe mahallinde kontrol edilir ve riskli yapı, malik tarafından yıktırılmamış ise, yapının idarî makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve otuz günden az olmak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur. Bu süre sonunda da riskli yapıların maliklerince yıktırılmaması halinde, riskli yapıların insandan ve eşyadan tahliyesi ve yıktırma işlemleri; yıktırma masrafı öncelikle dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere, mahallî idarelerin de iştiraki ile mülki amirler tarafından yapılır veya yaptırılır.
7) Bakanlıkça Yıkım Kararı
Riskli yapının yine de yıktırılmadığı tespit durumlarda Bakanlıkça yazılı olarak İdareye bildirilir. Buna rağmen yıktırılmadığı tespit edilen yapılar, Bakanlıkça yıkılır veya yıktırılır. Bakanlık veya İdare tarafından yapılan yıktırmanın masrafları, ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. Tapu müdürlüğü, yıkılan binanın paydaşlarının müteselsil sorumlu olmalarını sağlamak üzere tapu kaydındaki arsa payları üzerine masraf tutarında müşterek ipotek belirtmesinde bulunarak Bakanlığa veya İdareye ve binanın aynî ve şahsî hak sahiplerine bilgi verir.
8) Yıkım Sonrası Uygulama
Yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinin üçte birinin istemi üzerine, noter vasıtası ile yapılacak tebligat ile kat malikleri kurulu toplantıya çağrılır. Bu toplantıda yürütülecek uygulamalar konusunda bütün maliklerce oybirliği ile anlaşma sağlanamaması halinde, öncelikle riskli yapının değeri, Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilir ve bu değer gözetilerek oybirliği ile anlaşmaya çalışılır,  anlaşma sağlanamaması durumunda, yapılacak uygulamaya sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir. Bu karar tutanağa bağlanır ve toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır.  
En az üçte iki çoğunluk ile alınan karar, karara katılmayanlara ve kat malikleri kurulu toplantısına iştirak etmeyenlere noter vasıtasıyla tebliğ edilir ve bu tebliğde, onbeş gün içinde bu kararın kabul edilmemesi halinde bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının, Bakanlıkça tesbit edilecek rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılacağı, bu suretle paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu payların, rayiç bedeli Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edileceği bildirilir.
9) Nitelikli Çoğunluğun Sağlanması
En az üçte iki çoğunluk ile alınacak kararlar ve anlaşma şartları Müdürlüğe bildirilir. Anlaşmaya katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları; Bakanlıkça tespit ettirilen arsa payı değeri üzerinden anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılır. Bu suretle paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu paylar, Bakanlığın talebi üzerine, tespit edilen rayiç bedeli de Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edilir ve yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere Bakanlığa tahsis edilmiş sayılır.
10) Satış ve Tahsis İşlemleri
Satış ve tahsis işlemleri sonlanınca uygulamaya geçilir.






Etiketler : Riskli Yapı SüreçleriRisk TespitiYıkım SüreciYıkım Kararı

Kaynak : https://www.gninsaat.com.tr/adim-adim-riskli-yapi-tespit-ve-yikim-sureci 

2016 Yılı İl Bazlı Net Kira Yardımı Tutarları - 22.02.2016

2016 Kentsel Dönüşüm Ücret Miktarı Açıklandı

2016 Yılı İl Bazlı Net Kira Yardımı Tutarları

Kentsel dönüşüm hızla devam ederken, kira yardım miktarı da bu yönde artış sağladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6.5 milyon riskli binanın yıkılacağı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken,2016 kira yardım miktarı da arttığını resmi sayfası üzerinden açıkladı.

        2016 YILI İL BAZLI KİRA YARDIMI TUTARLARI                           
    HAK SAHİPLİĞİ (Kira Bedeli-TL)
İL ADIMalik (Aylık) Kiracı (Defaten) 
Sınırlı Ayni Hak Sahibi (Defaten) 
Artvin,Bilecik,Bingöl,Bolu,Burdur,Çankırı,Erzincan,Gümüşhane,Hakkari ,Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis495,00 TL990,00 TL 2.475,00TL
Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce560,00 TL1.120,00 TL2.800,00 TL
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman,Çanakkale625,00.TL1.250,00 TL3.125,00 TL
Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van690,00 TL1.380,00.TL3.450,00.TL 
Adana, Antalya, Bursa, Konya750,00 TL1.500,00 TL3.750,00 TL
Ankara, İstanbul, İzmir795,00 TL1.590,00 TL3.975,00 TL

Kira Yardımı Süresi 

Hak sahiplerine ilişkin olarak alınan evrakların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından incelenmesi sonucunda başvurusu uygun görülenlere kira yardımı yapılıyor.
Kira yardımı konut/işyeri maliklerine belirlenen tutarda ve 18 ay boyunca yapılmaya devam edecek. 
Konut/işyeri kiracılarına iki aylık kira yardımı (bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde verilecek. 
Konut/işyerinde sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenlere beş aylık kira yardımı(bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde verilecek.


İKAMET ŞARTI


6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı maliklerine her yıl alınacak Bakanlık oluruna göre sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.
Sizde hemen 444 46 97  arayın kentsel dönüşümde lider GN İNŞAAT 'ın profesyonel ekibiyle işinizi garantiye alın..




Etiketler : 2016 Kentsel DönüşümKira yardımı18 ay kira yardımıRiskli yapı2016 Kira Yardımı Ücretleri

Yapı Ürünlerinde Kullanılan PVC’nin Çevresel Etkileri



Yapı Ürünlerinde Kullanılan PVC’nin Çevresel Etkileri

          PVC’nin çoğunlukla kullanıldığı binalarda ya da yapı malzemelerinde, ürün yaşam süresinin uzun olduğu görülür. Moller ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalarda PVC’nin 1992’de Danimarka’da %69, Almanya’da %60 ve Dünyada %56 olduğu ortaya koyuldu. Aynı zamanda bina uygulamalarında kullanılan PVC miktarının bina atıklarından daha fazla olması, PVC’nin binalardaki ömrünün daha uzun olduğunu göstermektedir.

          PVC’nin yapı ürünlerinde kullanılması ile ilgili problemler; atmosfere plastik buharlaşması ve kullanılmış sularına atık olarak karışması, sert PVC borularının yüzeylerinde dengeleyici artıklarının akan suya karışması ve hidrojen klorür oluşumu, dioksitler ile diğer yanıcı maddeler olarak PVC'nin büyük oranlarda bulunduğu yapılarda ortaya çıkar.

 Dengeleyici Atıklar
          Kurşun dengeleyicileri ilk olarak, PVC ağırlığının %0,6 oranında olduğu borularda, suyollarında kullanıldı.
      İsveç Milli Kimyasallar Teftiş Kurulu 2005’e kadar PVC ürünlerinde kurşun bileşiklerinin kullanımının keskin bir düşüş yapması gerektiğini öne sürmüştür. Bunla birlikte kuruluşun amacı kurşun ve bileşiklerinin kullanımını tamamen bitirmektedir. 

  Plastik Kayıpları
           Plastik kayıplarında buharlaşma ilk başta ele alınmıştır. Dünya çapında yapı sektöründe esnek PVC ürünlerinin kullanılma miktarı tüm PVC ürünlerinin toplam miktarı içinde üçüncü sıradadır.




Etiketler : Dengeleyici AtıklarPlastik KayıplarıEsnek PVCSert PVCÇevresel Etki

10 Şubat 2016 Çarşamba

2015 YILI KENTSEL DÖNÜŞÜM VERİLERİ (12.11.2015) - GN İNŞAAT

2015 Kentsel Dönüşüm Verileri

2015 YILI KENTSEL DÖNÜŞÜM VERİLERİ (12.11.2015)


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 811.218.901 TL kira yardımı, ilgili idarelere ise 499.503.522 TL kaynak sağladı. Kentsel dönüşüm kapsamındaki konut sayısı ise 700 bini geçti. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295.000 riskli konut bulunuyor. 
Riskli alan ilan edilen bölgelerdeki konut sayısı ise 410.000. Risk grubundaki toplam 705.000 konut ile ilgili dönüşümü tamamlanan ve devam eden projeler bulunuyor. 
Bakanlık, risk taşıyan ya da riskli alan içinde bulunan konutlardaki 179.442 hak sahibine bugüne kadar 811.218.901 TL kira yardımı yaptı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca 4.449 hak sahibine 8.393.235 TL’lik faiz destekli kredi imkânı sağladı. 
Riskli alan dönüşüm projelerinin hazırlanmasına yönelik yetki devredilen idarelere Bakanlıkça sağlanan kaynak miktarı ise 499.503.522 TL’ye ulaştı. 
47 ilde 177 riskli alan ilan edildi 
Kentsel dönüşümle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girdiği 2012 yılından beri Bakanlar Kurulu kararı ile 47 farklı ilde toplam 7.750 hektar büyüklüğünde 177 riskli alan ilan edildi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) işbirliği ile devam eden kentsel dönüşüm projelerinden faydalanacak kişi sayısı ise 2.220.000 oldu.




Etiketler : 2015 Kentsel Dönüşüm VerileriKentsel DönüşümRiskli Yapı

2016 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar Olacak ? - GN İNŞAAT

2016 KENTSEL DÖNÜŞÜM FİYATLAR

2016 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar Olacak ?

Kentsel dönüşüm hızla devam ederken, kira yardım miktarı da artacak. Kira yardımının, ev sahiplerine büyük şehirlerde 790 liraya, nüfusu az şehirlerde 500 liraya kadar artması bekleniyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6.5 milyon riskli binanın yıkılacağı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, kira yardım miktarı da artıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılanlara 18 ay boyunca kira yardımı uygulaması 2016’da da devam edecek. Ev sahiplerine ilçe, il ve büyükşehirlerde yaklaşık 500 ila 800 Türk Lirası’na yakın bir miktarda kira yardımı yapılacak.
İlçe ve nüfusu az olan şehirlerde 2015 yılında 455 lira olan rakamın yaklaşık 500 liraya, İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise 735 TL olan rakamında 780-790 liraya çıkacağı hesaplanıyor.

ENFLASYONLA NETLEŞECEK


Net rakamlar 2015 yılı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Riskli binalarda oturan kiracılara ise iki aylık kira bedeli olarak taşınma masrafının karşılanması amacıyla yardım yapılıyor.
Çevre Bakanlığı yeni yılda da kentsel dönüşüm çalışmalarına belediyeler ile birlikte hız veriyor.
İstanbul, Diyarbakır, İzmir, ve Ankara gibi çok sayıda şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları devam edecek. Bakanlık verilerine göre bugüne kadar 100 bin riskli binanın yıkım ve yapımı devam ediyor. 100 bin binada 350 bin daire bulunuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanması için finansman arayışları devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın daha fazla destek sağlamasını istiyor. 2015 yılında kentsel dönüşüme kaynak Bakanlık döner sermayesinden aktarıldı.


18 AY BOYUNCA YARDIM


Hak sahiplerine ilişkin olarak alınan evrakların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından incelenmesi sonucunda başvurusu uygun görülenlere kira yardımı yapılıyor.
Kira yardımı konut/işyeri maliklerine belirlenen tutarda ve 18 ay boyunca yapılıyor. Konut/işyeri kiracılarına iki aylık kira yardımı (bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde veriliyor. Konut/işyerinde sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenlere beş aylık kira yardımı (bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde veriliyor.


İKAMET ŞARTI


6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı maliklerine her yıl alınacak Bakanlık oluruna göre sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor.





Etiketler : 2016 Kentsel DönüşümKira yardımı18 ay kira yardımıRiskli yapı

Yalıtım Malzemeleri

Yalıtım Malzemeleri - Isı Yalıtımı

Yalıtım Malzemeleri

Yalıtım malzemeleri, yapıda kullandıkları amaca göre; su, ses ve ısı yalıtım malzemesi olarak gruplandırılır. Genellikle ses ile ısı yalıtım malzemeleri ya aynı yada çok yakın malzemelerdir. Sadece kullandıkları elemanların durumuna göre verimlilikleri ayrıdır ve tercihlere göre farklılık gösterebilirler.

            Ses Yalıtımı

Ses ve ısı yalıtım için genellikle aynı malzemeler kullanılmasına rağmen, ısı yalıtımını günümüzde ön plana çıkmaktadır.

         Yapılarda ısı yalıtımın önemi

Isı yalıtımı, binadan dışarıya olan ısı kaybını azaltır; Dolayısıyla ısınma için harcanan yakıt miktarını da azaltılmış olur ve konforundan daha fazla yararlanılır. Ayrıca betonarme demirlerinin korozyonunu ve duvar ve tavandaki yoğuşma ve rutubeti önler. Yapının ömrünü uzatır. Mekanlarda Dengesiz bir ısı dağılımı (pencereye yakın yerler soğuk, iç taraflar daha sıcak) olmaz.

            Mekanlardaki homojen ısı dağılımından dolayı daha sağlıklı bir ortam oluşur. Yakıttan daha fazla verim sağlanır. Yazın soğutma, kışın ısıtma giderleri azalır. Yapılan araştırmalara göre iyi bir ısı yalıtımı yapıldığında, yakıt harcamaları yaklaşık %50-%60 oranında azalmakta ve yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Böylece çevreye verdiği katkı; gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmış olur.

            Duvar, ısı köpükleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıklarının iç konfora olduğu kadar yapı kabuğu üzerinde de önemli etkiler sağlar. Isı yalıtımı olmayan binaların iç yüzeylerinde terleme sonucu küflenme ve siyah lekeler oluşur, sıcak yada boyalar kabarır, bunlar genellikle ısı köpüklerinden kaynaklanır. Binalarda yoğuşma, rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulaması ile etkili bir şekilde önlenebilir




Etiketler : Yalıtım malzemesiIsı yalıtımıYapılarda IsıIsı Kaybı